Spodobała mi się japońska metoda robienia omletów . Jest zdecydowanie łatwiejsze od naszej ( omlet się nie przypala ) - no i ten wygląd - cudo. Można robić w wielu wersjach smakowych tak jak każde omlety. Nie będę się upierać, ze jest to oryginalna kuchnia japońska - raczej takie polsko -japońskie fusion .
Przepis na blogu ,,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/tamagoyaki-z-kukurydza.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-10-18
madu02- też się w tych omletach zakochałam jak je pierwszy raz zobaczyłam. Myslałam , ze to nie wiadomo jak skomplikowane - a tu ,,proste jak drut" .Mozna robić wersje na słodko , na pikantnie , same , z dodatkami .Jak dla mnie super są.
myszka2 2012-10-18
Apetyczne te omlety....:-) Smacznie wyglądają. Przyjemnego popołudnia życzę ze smaczną kawusią:-) Pozdrawiam miło
aisoz 2012-10-18
apetycznie wygladaja musza tak samo smakowac i jak pieknie udekorowane do tego ...te nasturcje daja rewelacyjny widok ...pozdrawiam:)
izolek 2012-10-18
S u p e r !
Już to kiedyś widziałam ale jak to zwykle - zapomina się.
Juz wymyślam dodatki.
Chyba łatwiej na słodko ale wolę na słono.
Odparowane grzybki...paseczki szynki...
"pomyślę o tym jutro"
jak mawiała Skarlet.
Pozdrówki.
astra40 2012-10-18
omlecik wspaniały, ale czytając przepis już z góry wiem, że to dla mnie za trudne wyzwanie :(
bunia 2012-10-19
astra40 nic podobnego. To tylko tak groźnie wyglada . Ja też przez kilka lat się zbierałam zanim pierwszy raz zrobiłam. A potem powiedziałam sobie tak ---- a co tam , w końcu to tylko 4 jajka ( robiłam czysty na próbę ) majatku nie stracę jak się nie uda .I co ? To się robi prościej niż omlety czy naleśniki .Uwierz mi - jak Ci pierwszy raz wyjdzie to się bedziesz dopiero dziwić
kofta73 2013-01-28
Też planuję zrobić na dniach, bo pomysł spodobał mi się na maksa :)
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko :)