Namiętnie testuje różne nowinki pojawiające się na rynku . Taką nowością są ostatnio torebki do smażenia bez tłuszczu . Widziałam podobne zestawy 2 firm . Z ,, przywiązania" wybieram zawsze Knorra .Ale że ja jestem Zosia Samosia to nawet ,, gotowiec " muszę zrobić po swojemu. Przygotowałam marynatę wg przepisu - spróbowałam , a potem dodałam parę składników. Gotowe danie określiła bym jako skrzyżowanie smażenia bez tłuszczu a pieczenia w folii aluminiowej .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/piersi-kurczaka-smazone-w-ukryciu.html
dodane na fotoforum:
wandy 2012-10-31
Z tymi torebkami to nawet fajny pomysl. U nas nie spotkalam sie z tym jeszcze wiec pewnie uzyje folii...A moze powinnam lepiej poszukac za tymi torebkami..hmmmmm....
Piers z kurczaka przyprawiam na rozne sposoby bo polowa mojej familii innego miesa nie chce jesc...czasem mi drob bokiem wychodzi no ale coz sie nie robi dla kochanych buziakow...hi hi hi...
Pozdrawiam Cie milo i zycze sloneczka. Wanda
reni1 2012-10-31
Pycha //a można w rękawie zamiast tej torebki??/ja bym sobie tak upiekła w swojej marynacie;))
bunia 2012-10-31
reni1- ale w rękawie to w piekarniku bo folia na patelnię sie nie nada - ale z polędwiczką i papryką w rękawie oczywiście że mozesz
lulka1 2012-10-31
ja dziś kupiłam papirus winiary , a córa testowała knora torebki ...mówi ,że pyszny jest kurczak z tej torebki :)
rudy13 2012-10-31
torebki nie mam, ale jutro wykombinuję coś po swojemu i zrobie sobie taka pychotkę ...... :)
dzięki za pomysł :)))
pereuka 2012-11-02
te torebki sa swietne-uzywam ich ostatnio caly czas a litry oleju zostaja niezuzyte...Pozdrawiam:)
bunia 2012-11-02
pereuka- tyle że nie wiele dań można w ten sposób przygotować . Lubię sosy więc dla mnie to potrawy z nich to raczej taki przerywnik w normalnym gotowaniu
pereuka 2012-11-13
Buniu ale jak np robisz wedline w takim woreczku i zwiazesz go sznurkiem to sos jest przepyszny tyle,ze na bazie naturalnego wywaru z miesa bez dodatku tluszczu...a potem mozna go normalnie zagescic...dodac co tylko fantazja podpowie.Sprobuj...mysle,ze nie pozalujesz:)
bunia 2012-11-14
perełka - jest problem - ja lubie sosy takie normalne z podsmażonego miesa ( nie odchudzane bez tłuszczu ) . Tam gdzie smakowo brak tłuszczu mi nie przeszkadza to go nie daję ale smażę jednak normalnie . Robię w parowarze , w folii idp na rozsądek bo Mama musi mieć okresowo dietę - ale wybierajac zawsze wybiorę bitki czy gulasz w normalnym sosie.