Dlaczego ,, dziką kruszonką " ? .A bo zawsze uczono mnie , że kruszonka tak jak i kruche ciasto robiona jest z zimnego masła połączonego z mąką i cukrem. Tymczasem na forum Gotujmy.pl rozgorzała dyskusja po wstawieniu przepisu Klaudii na ciasto drożdżowe w którym opisała robienie kruszonki ze stopionego masła. Zdania były podzielone - można - nie można ? Sprawdziłam - można
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/jabkowe-crumble-z-dzika-kruszonka.html
dodane na fotoforum:
lilka13 2012-11-04
buniu, wiesz ja do swojego ciasta, dokladnie do jablek dodalam cynamon, imbir ( swiezy starlam) i ciut galki muszkatalowej, smakowal wybornie, same jablka z cynamonem sa nijakie, pozdrawiam serdecznie :)))
bunia 2012-11-04
lilka13- bronię jabłek z cynamonem są pyszne , ale następny raz spróbuje z imbirem i gałką :)