Lubię owocowe dodatki do drobiu - szczególnie w połączeniu z pikantnymi przyprawami .
Na dworze dziś szaro-buro i ponuro przyda się więc trochę aromatów . Będzie pachniało w trakcie duszenia - będzie na talerzu . A i po zjedzeniu zostaje w domu aromat ziół miodu, pieczonego drobiu i jabłek .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni " https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/piers-z-kurczaka-z-karmelizowanymi.html
dodane na fotoforum:
zuza99 2012-11-22
Bunia...............ja tyje......hahahha a jak tu nie gotowac takich potraw jak tak cudownie pokazujesz??????????
CZy uzywasz tez gesiego tluszczu w kuchni???
Podobno bardzo zdrowy>
bunia 2012-11-22
zuza99- jak bym miała ( gesi tłuszcz ) - nie widziałam nigdzie to z przyjemnoscią bym używała . Kiedyś brałam do czerwonej kapusty , podkładałam do pieczenia innego drobiu .Zdrowszy od innych tłuszczy na pewno.
siestala 2012-11-24
spojrzawszy na miniaturke myslalam, ze to racuchy- "chodza" za mna od paru dni, a glodnemu chleb na mysli;) Milego weekednu