Sos ,,myśliwski,, wersja n-ta

Sos ,,myśliwski,, wersja n-ta

Dwa wytłumaczenia czemu ,, myśliwski" ? A bo robi się go z tego co się upoluje w lodówce .Zasada podstawowa jest prosta .Musi być coś wędzonego ( kiełbasa , wędzonka , szynka -- może być plasterek tego-plasterek tamtego) , ogórek kiszony lub konserwowy ( może być dodatkowo papryka ) , cebula , grzyby suszone ( lub pieczarki) i przyprawy. I co najdziwniejsze składniki sie zmieniają a smak sosu na końcu wychodzi zawsze podobny .Robię go w różnych sytuacjach - do kotletów , wędlin na ciepło , klusek i tak jak w tym przypadku do placków ziemniaczanych.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/12/sos-mysliwski-wersja-n-ta.html

dodane na fotoforum:

stor55

stor55 2012-12-18

jak myśliwski to dodaję 1 lub 2 owoce jałowca i odrobinkę chili

eeedith

eeedith 2012-12-18

pozdrawiamy przedswiatecznie ;)

krynia2

krynia2 2012-12-18

Robiłam taki sos................pyszny.

bunia

bunia 2012-12-18

stor55 - auć - czemu nie pomyślałam ? I rozmaryn do tego. Ok.- jastępna wersja w planach .

rudy13

rudy13 2012-12-19

wow, dawno nie zaglądałam (z braku czasu), a tu takie świetne pomysły ...
kocham Cię Grażynko za wspaniałości , które serwujesz ... :)
pozdrowioneczka .... :)

isia29

isia29 2012-12-19

bardzo smakowicie ;)

dodaj komentarz

kolejne >