Dlaczego ,, diabelska ‘ nazwa tego gulaszu ? . Nie mam pojęcia. Zawsze Babcia tak go nazywała . Chyba chodzi tylko o to , że doprawia się go na pikantnie i , wszystkim jest ,, diabelnie „ smaczny . Ekonomiczny .Robię gdy zostaje mi kawałek kapusty ( np. od włoszczyzny).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/12/szatanskie-jado-wersja-drobiowa.html
dodane na fotoforum:
beata1 2012-12-21
Przygotować pół miarki radości, szczyptę
pogody ducha, kwartę radości,
dwanaście centymetrów uśmiechu,
kilogram życzliwości, pięć gramów dobrego
humoru, miłości ze dwie garści,
odrobinę szaleństwa, łyk szczęścia,
dwie łyżki wolnego czasu, małą łyżeczkę
spokoju oraz cały zapas wiary, nadziei i
miłości. Wszystkie składniki połączyć ze
sobą i długo podgrzewać w cieple
domowego ogniska. Podawać na gorąco,
ozdobione ciepłym uśmiechem.
Kuligiem chciałam do Ciebie jechać,
lecz kare konie nie chciały czekać.
Porwały sanie, mkną pod gwiazdami
a ja zostałam sama z życzeniami.
Ale gdy tylko okno otworzysz,
w świeżym płateczku życzenia CI złożę,
w gwiazdce co spada tutaj z obłoków
będę CI życzyć Do Siego Roku!
jagoda8 2012-12-21
Buniu
Niech tegoroczne święta upłyną Tobie i rodzince w zdrowiu,radości i spokoju,
a chwile przy opłatku,choince i kolędzie dostarczą niezapomnianych wzruszeń!