Uwielbiam faszerowane ziemniaki. Jak już pewnie zauważyliście mam już kilka wersji tego dania . Podstawowa to faszerowane grzybami . Na bazie tego przepisu robię danie z tego co akurat mam pod ręką - mięso , papryka i kurki , warzywa . Wszystkie są smaczne . Dziś padło na białą kiełbasę bo i tak miałam obgotowywać białą kiełbaskę do jedzenia na zimno na kolację. Połączyłam jedno gotowanie z drugim ( a z tego wyszło trzecie ) żeby nie marnować czasu.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/ziemniaki-faszerowane-biaa-kiebasa.html
dodane na fotoforum:
kris13 2013-01-23
czasem faszeruję mięskiem mielonym...mam do tego specjalną wykrawaczkę i z ziemniaka jest spiralna frytka ;):)
Przypomniałaś_muszę je zrobić.........
bunia 2013-01-23
Kris13- gdzie zdobyłaś taką wykrawaczkę ? poluję na nią od dawna i nie mogę upolować
izolek 2013-01-23
Do "patroszenia" ziemniaków, kalarepki, cebuli itp. mam łyżeczkę zaostrzoną z lewej strony.
Jest to proste do zrobienie przez majsterkowicza.
Powodzenia.
rudy13 2013-01-23
pomysł rewelacja ..... chyba zrobię na sobotę ......
Grażynko, jesteś skarbnicą pomysłów .... ubóstwiam Cię za to ....
pozdrawiam cieplutko :)
izka71 2013-01-24
Teraz kiedy siedzę w domu coraz częściej sięgam po Twoje przepisy dziękuje bardzo! Pozdrawiam serdecznie!
babcia1 2013-01-24
Witaj Grażynko ale super pomysł ..muszę to zrobić no ale zrobię z mięska mielonego ..