Takie małe kombinacje z klasyką . Pierś z kurczaka panierowana i smażona jak zwykłe sznycle dodatkowo nadziana jak de volaille masłem utartym z serem pleśniowym i przyprawami. Uwielbiam to wypływające z rozkrojonego kotleta masło .Tak przygotowana pierś z kurczaka jest bardzo soczysta i smakowita.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/prawie-de-volaille-wg-buni.html
dodane na fotoforum:
alexxo 2013-01-26
Pozdrawiam Cie cieplutko,
życzę milutkiego wieczoru
oraz spokojnej nocy... pycha Buniu,poczęstuję się zgoda???
babcia1 2013-01-26
ja może kawałeczek z tym wypływającym nadzieniem a jak pachną do tego pieczarki mniam ..
bunia 2013-01-26
babcia1- masełko pycha . Następny raz dam ostrzejszy ser ( miałam łagodny pleśniowiec) , albo więcej .
agabi 2013-02-21
Buniu zapraszam na konkurs, którego tematem jest: kurczak w roli głównej. Do wygrania patelnia Tefal Enjoy. zapraszam na bloga po szczegóły.
http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/02/konkurs-zapraszam.html
viki10 2013-03-04
Buniu , pomysł wypróbowałam - pychotka :)
... a mój mąż zachwycony- uwielbia ten serek :))