Klasyka z niewielką modyfikacją . Delikatna pierś z kurczaka podana w sosie potrawkowym do którego zrobienia użyłam soku pomarańczowego zamiast soku z cytryny . Dodałam też otartą skórkę z cytrusów . Wykorzystałam też trochę nietypowych przypraw
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/02/kurczak-w-pomaranczowej-potrawce.html
dodane na fotoforum:
izolek 2013-02-02
Przed tygodniem robiłam bioderka z kurczaka "na pomarańczowo-mandarynkowo".
Lubię też udziec z indyka w suszonych morelach.
Smacznie i dietetycznie.
Ciekawe co następne mnie "najdzie".
Pozdrówki.
zuza99 2013-02-02
Bunia.....JUtro robie zupe buraczkowa z ziemiaczkami tak jak Ty............ ,Na drugie piers z kurczaka w parnierce to bardziej dla meza ,uwielbiam zupy
Pozdrawiam