Delikatny pstrąg potrzebuje czasem moim zdaniem ,, smakowego kopa" by uwypuklić jego smak. Uznałam, że dodatek chrzanu spełni te wymagania. Tylko w jakiej formie. Najpierw miał to być sos chrzanowy złagodzony utartymi jabłkami . A potem w trakcie robienia przekształciłam to w puree jabłkowo-chrzanowe .Moim zdaniem trafiłam w dziesiątkę.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/02/pstrag-z-puree-jabkowo-chrzanowym.html
dodane na fotoforum:
izka71 2013-02-08
W weekendowy dzionek
na profil Twój wpadam
i miłe życzenia
na cały weekend składam!
Niech Ci on upływa
miło i wesoło
i sami życzliwi ludzie
będą wokoło!
Słonko niech Ci świeci
wiaterek -ochłodzi
i niech Ci dziś wszystko
jak w zegarku chodzi!
Baw się dzisiaj dobrze
i życia używaj
weekend szybko się skończy,
a więc - odpoczywaj!
Pozdrawiam cieplutko,usmiech serca zostawiam.
╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝P I Ą T K U I W E E K E N D U!!!
bunia 2013-02-08
Bo to pstrąg wędrowny tzn Troć - coś pomiędzy pstrągiem a łososiem .Kolorem mięso przypomina łososia - wielkoscią pstrąga.Wolę od potokowego - mniej ościsty .
bunia 2013-02-09
kris13-będę sie upierać przy troci. Nie lubię potokowego - ościsty , chudy .Moze dla tego , ze zawsze jak mnie gdziej nim częstują to albo na parze albo z grilla i w obu przypadkach mało doprawiony ( to raczej wina gotujacych niz pstąraga ale na ,,biedaka" moja niechęć spada . No i kolor troci mi sie zdecydowanie bardziej podoba :)