Proponuję wszystkim którzy robią pulpeciki ( klopsiki) w sosie pomidorowym by jeśli zostanie trochę sosu i kilka klopsików zrobili potrawę dnia drugiego. To znaczy ,, rozmnożyli" sos , rozdrobnili klopsiki i zagotowali w sosie. A potem wrzucili w ten sos gorący ugotowany makaron. Potem przy podaniu posypujemy ziołami i plasterkami parmezanu. Potrawa super prosta. Klopsiki których nie starczyło by na normalne porcje w tej formie będą pełnym , sytym obiadem.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/03/swiderki-w-klopsikowym-sosem-i.html
dodane na fotoforum:
pola6 2013-03-19
Dziękuję za świetny pomysł.
Na pewno skorzystam z Twojej dobrej i praktycznej rady.
Pozdrawiam zimowo i życzę miłego popołudnia i wieczorku.