Świderki z klopsikowym sosem i parmezanem

Świderki z klopsikowym sosem i parmezanem

Proponuję wszystkim którzy robią pulpeciki ( klopsiki) w sosie pomidorowym by jeśli zostanie trochę sosu i kilka klopsików zrobili potrawę dnia drugiego. To znaczy ,, rozmnożyli" sos , rozdrobnili klopsiki i zagotowali w sosie. A potem wrzucili w ten sos gorący ugotowany makaron. Potem przy podaniu posypujemy ziołami i plasterkami parmezanu. Potrawa super prosta. Klopsiki których nie starczyło by na normalne porcje w tej formie będą pełnym , sytym obiadem.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/03/swiderki-w-klopsikowym-sosem-i.html

dodane na fotoforum:

pola6

pola6 2013-03-19

Dziękuję za świetny pomysł.
Na pewno skorzystam z Twojej dobrej i praktycznej rady.
Pozdrawiam zimowo i życzę miłego popołudnia i wieczorku.

anetka

anetka 2013-03-19

extra

aisoz

aisoz 2013-03-21

Apetyczniie wyglada mam nadzieje ze rowniesz tak smakuje:))...pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >