Wielkanocny żurek to tradycja. Musi być . I musi być z jajkami i na białej kiełbasie . Co nie znaczy, że nie może być za każdym razem inny. Gotuję go ostatnio z roku na rok co raz mniej . W zasadzie tylko na wielkanocne śniadanie przygotowuję po małej porcji żurku z odrobiną kiełbasy i kawałkiem jajka- reszta żurku jest przez całe Święta podawana na ciepło do popijania posiłków. Ostatnio przy wiązaniu białych kiełbasek do parzenia postanowiłam farsz który musiałam wycisnąć by dobrze kiełbaski związać wykorzystać do zrobienia nowej wersji żurku.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/03/nadziane-jajka-w-zurku.html
dodane na fotoforum:
beata3 2013-03-31
ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT
pierrr 2013-03-31
Radosnych Świąt Wielkanocnych ,,,,,,,,, i dużo śnieżków ... :)))
wandy 2013-03-31
Zycze milego swietowania i duzo,duzo szanownego zdrowka:)
P/S U nas zima calym pyskiem....hi hi hi.... Wanda
bunia 2013-04-03
Podglądać nigdzie nie podglądałam ( świadomie ) - ale jak to jest to sam wiesz - czasem gdzieś coś mignie ( z reguły zdjęcie). Głowy bym nie dała czy np jajek faszerowanych białą nie widziałam. W każdym razie zebranie w całość i dobranie proporcji i przypraw na pewno moje .