Często zostają mi kawałki gotowanego kurczaka - a to skrzydełka, a to kawałek udka. Kiedyś obierałam je i zbierałam na pierogi ( teraz też tak robię ) , ale okazuje się, że te porcje zupełnie starczają nam na jeden obiad. Podpowiadam tym którym takie małe ilości też wystarczą lub innym którzy musieli by zwiększyć ilość ( np. po ugotowaniu zupy na skrzydełkach).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/gotowane-kawaki-kurczaka-w-ognistej.html
dodane na fotoforum:
wandy 2013-04-22
Oj i znow mamy poniedzialek....buuuuuuuuuuuuuuu......a do tego pogoda ma byc wstretna!
Milego tygodnia zycze ....ruszamy :) Wanda
P/S Dzis musze cos lekkiego zjesc bo jutro mam badania,moze jakies jarzynki na parze?