Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem

Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem

Po eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych krajach podobne szaszłyczki są bardzo popularną przekąską. Oczywiście marynaty i dodatki się zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/szaszyczki-z-ososia-i-warzyw-z-sezamem.html

dodane na fotoforum:

wandy

wandy 2013-05-03

Ja szaszlykuje praktycznie wszystkto.....czy wiesz Buniu ze nawet melon miodowy skropiony sokiem z cytryny smakuje z grila wspaniale?! Czesto wlasnie taki deser robie na koniec biesiady przy grylu :) Pozdrawiam milo. Wanda

bunia

bunia 2013-05-03

U mnie szaszłyki to raczej z piekarnika :) bo mieszkam w bloku , a nie robimy wypraw bo działki też nie mam - ale to nic , takie też dobre

izka71

izka71 2013-05-03

Życzę ciepłego popołudnia,
mimo deszczu;)
radości z najpiękniejszych ....
majowych...
dni w roku.:)

anulkaz

anulkaz 2013-05-03

Pysznie wyglądają, też miałam szaszłyki, ale trochę inne:)

dodaj komentarz

kolejne >