Po eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych krajach podobne szaszłyczki są bardzo popularną przekąską. Oczywiście marynaty i dodatki się zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/szaszyczki-z-ososia-i-warzyw-z-sezamem.html
dodane na fotoforum:
wandy 2013-05-03
Ja szaszlykuje praktycznie wszystkto.....czy wiesz Buniu ze nawet melon miodowy skropiony sokiem z cytryny smakuje z grila wspaniale?! Czesto wlasnie taki deser robie na koniec biesiady przy grylu :) Pozdrawiam milo. Wanda
bunia 2013-05-03
U mnie szaszłyki to raczej z piekarnika :) bo mieszkam w bloku , a nie robimy wypraw bo działki też nie mam - ale to nic , takie też dobre
izka71 2013-05-03
Życzę ciepłego popołudnia,
mimo deszczu;)
radości z najpiękniejszych ....
majowych...
dni w roku.:)