Jeszcze jedna propozycja na ugotowanie krupniku. W zasadzie ogólnie znany krupnik z drobnej kaszy ugotowany na drobiowych serduszkach. Trochę inności wprowadza dodatek otrębów. Ostatnio doceniłam ich zdrowotne działanie i wszędzie tam gdzie ich dodanie nie koliduje z wyglądem czy smakiem potrawy staram się je dodawać. W krupniku pasują zdecydowanie.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/krupnik-na-serduszkach-z-kaszy.html
dodane na fotoforum:
wandy 2013-05-10
W koncu pani Wiosna sobie o nas przypomniala. Oby nie wrocily juz te szare i ponure dni. Zycze milego weekendu i duzo,duzo sloneczka. Wanda
P/S Buniu czekam na dalsze dania grylowane...bo powoli trace pomysly:)
bunia 2013-05-10
Wandy-- jutro będzie gruszka z szynką ( taki ma ły starterek) , a potem schab w bułce ( marynata tajsko-chińska) ale to muszę rozpracować :) bo tylko pomysł się kołacze.