Następny starterek przed daniem głównym do zrobienia i podania na spotkaniu grillowym.
Przygotowujemy po pół gruszki i dużym plastrze dobrej szynki ( ja kupuję Dębową z wytwórni Tarczyńskiego ale pewnie jest wiele równie dobrych ).Potrzebna jest jeszcze tylko prosta glazura i już .Przygotowujemy gdy grill jest już rozpalony , danie główne się piecze a wszyscy czekają i czekają . Możemy zrobić na tacce, patelni grillowej- jak nam wygodnie.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/gruszkowo-szynkowy-tandem-z-grilla.html
dodane na fotoforum:
beata1 2013-05-11
Witam, chyba jak co tydzień chcę pozdrowić i złożyć życzenia weekendowe choć pogoda płata nam figle to ja i tak będę życzyła
pogodnego i słonecznego weekendu , pogody ducha i uśmiechu na co dzień i miło spędzonego czasu z rodziną i przyjaciółmi pozdrawiam :):):)
mines 2013-05-11
Rybka wyszla pyszna,napewno zagosci u mnie na dluzej...Wspaniale masz przepisy ......
bunia 2013-05-11
mines- cieszę się - nam też smakowała , będe dokładać inne warzywa na patelnię też i na tym układać potem rybkę. A i ważne dla mnie że rybę można usmażyc wcześniej. Warzywa udusic też wcześniej i tylko jak ziemniaczki sie przed obiadem gotują poddusic wszystko razem