Lubię gotowanego kurczaka z rosołu , ale bez przesady- nie za każdym razem kiedy gotuję rosół musi być potem gotowane mięso. Robię panierowane , w sosach, zapiekanki itd. Robię też w takie jak ten tzn. ugotowane mięso pokrywam glazurą ( marynatą ) -zostawiam by ostygło i przeszło smakami a potem podsmażam.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/05/kurczak-i-ziemniaki-opiekane-z.html
dodane na fotoforum:
yanisia 2013-05-20
Smakowitości serwujesz:) zioła wszelkie to moja miłość.....bez nich ani rusz..a marynata też potrzebna oczywiście...jest super całość:)Pozdrowienia.
wernau 2013-05-20
Rozmaryn,kolendra,tymianek ,majeranek ,estragon....itd...w moim ogrodku i w kuchni nieodzowne !Wyglada pycha !!!!!
wandy 2013-05-21
Ojej ale prezencikow znow dostalas....milo byc docenionym.
Zycze pieknego dzionka. Wanda