Bardzo lubię dania typu pilaw. Oryginału to nie przypomina indyk to nie jagnięcina czy baranina. Przypraw niektórych brak. Ale ważne , ze zasada przygotowania jest podobna- ryż obsmażany , a potem duszony na bulionie z dodatkami. Robię często w wersji wegetariańskiej jak i z mięsem. Podaje sam lub nadziewam nim warzywa i takie gotuję na parze lub zapiekam. Potrawa idealna na wykorzystanie ,,różności,, z lodówki.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/ryz-ala-pilaw-z-gotowanym-indykiem.html
dodane na fotoforum:
mocarz 2013-06-19
genialne !! fajnie ze trafiłem do Twojej kuchni , taka różnorodność pomysłów smaków !! ehhh pysznosci
jonna 2013-06-27
Ta ilość pomysłów, to cała kopalnia, lub studnia......A podane estetycznie, aż człowiek świeżo po obiedzie, znów jest głodny.....