Od razu uprzedzam , że lista składników tylko wygląda tak ,, groźnie\". Jeśli ktoś gotuje dania orientalne to wszystko to ma pod ręką w domu.
Jednogarnkowa potrawa wykorzystująca ,, tajskie\" smaczki. To znaczy z użyciem przypraw które akurat mam w domu. Gotuję akurat dziś przez przypadek- po prostu wczoraj zmieliłam trochę za dużo wiórek kokosowych do racuchów i doszłam do wniosku że jak już mam mączkę kokosową to ją wykorzystam. A dodatkowo chciałam trochę rozluźnić zamrażarkę -uznałam , że bulion też przydało by się już wyjąć. Zabrakło mi trawy cytrynowej ale użyłam zamiennie Kafir i otartą skórkę z cytryny.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/skrzydeka-z-kurczaka-w-ryzu.html
dodane na fotoforum: