Nazwa przepisu to zabawa słowem. Może być sztukamięs z wołowiny który bardzo lubię to czemu nie można zrobić czegoś podobnego z indyka ? Co prawda upał na dworze ale mnie się zachciało czegoś jednogarnkowego, pachnącego aromatycznym rosołem ( a w zasadzie mocnym wywarem indyczo -warzywnym).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/indykomies-z-warzywami.html
dodane na fotoforum:
izolek 2013-07-21
Moje ulubione danie; w rosole mięsko i duuuuuuużo warzyw.
Kilka dni temu robiłam z indyczej golonki. Pycha!!!!
Pozdrówki.
bunia 2013-07-21
Ja ostatnio uwielbiam takie esencjonalne wywary.Ledwo mi się w garnku te wszystkie warzywa mieszczą.Takie ,, upalone " warzywa starczą za wszystkie przyprawy. Wygotowuję na amen - odparowuje sie w trakcie gotowania połowa płynu . W zasadzie z 6 szklanek wody zostaje 2,5 - ale za to pachnie i smakuje niebiańsko.
bea73 2013-07-22
Dzień dobry... witam po krótkiej wakacyjnej przerwie, pozdrawiam i lecę nadrabiać oglądanie zdjęć... miłego dnia i całego nowego tygodnia....