Prawdę mówiąc przepis powstał przypadkiem. Kupiłam filet z pstrąga i smętnie w niego patrzyłam. Miałam ambitne plany zrobienia koperkowego ,,mleczka\" z pstrąga , jajek i kopru na parze .Tyle , że plany mi przeszły- jest za gorąco- zrobię kiedy indziej.
Zaczęłam od obrania ziemniaków licząc , że ostatecznie zjemy po paseczku smażonej ryby , ziemniaki i jakąś surówkę.
Jak popatrzyłam na ziemniaki to uświadomiłam sobie że są jednakiej wielkości i kształtu - akurat na faszerowanie. A że z ryba dawno nie robiłam - to są.
Przepis na blogu ,, Buniabaje kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/ziemniaki-faszerowane-pstragiem.html
dodane na fotoforum:
viki10 2013-07-26
Witam.... pozdrawiam wieczorkiem :))
mniam, uwielbiam ziemniaczki w każdej postaci :)
jonna 2013-07-27
Nie wiedziałam, że pstrąg ma takie czerwone mięso.....Potrawa napewno jest bardzo smaczna, może kiedyś spróbuję zrobić....
bunia 2013-07-27
jonna- bo to jest pstrąg tęczowy ( hodowlany)-on wyglądem mięsa przypomina łososia, ten ,, szary" to jest pstrąg potokowy , jest mniejszy i z reguły robiony w całości. Wolę tego bo ma mniej ości , a ja nie lubię grzebać w talerzu :)