Fascynuje mnie kuchnia tajska. Aromat i zapach limonki, trawy cytrynowej, Kafiru połączone ze smakiem mleka kokosowego, pasty curry ( lub przypraw na nią się składających). I ta różnorodność potraw- od zupy przez sos do gulaszu. Z ryb, drobiu, mięs do wegetariańskich. Z ryżem , plackami , ziemniakami ( te o dziwo traktowane są jako warzywny składnik dań a nie osobny dodatek do potrawy).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/08/chicken-curry-wg-buni.html
dodane na fotoforum:
eeedith 2013-08-17
uwielbiam chicken curry z ryżem ;) mogłabym je jesć codziennie ;)
tak samo jak chicken tikka masala ;)
pozdrawiam ;)
taka3 2013-08-17
http://wodzislawslaski.naszemiasto.pl/plebiscyt/karta/499,sandra-kuska,13603,id,t,kid.html
meesiek 2013-08-18
Bardzo smaczne smakołyki, pozdrawiam i miłego dnia