Delikatne , mięciutkie kluseczki , które można podać na 2 sposoby , a co najważniejsze można ugotować wersję podstawową, a dopiero przy podaniu stołownicy decydują jak je będą jedli .U mnie ma to zasadnicze znaczenie bo ja nie jadam klusek na słodko , a Mama na słono.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/09/kluski-leniwe-z-otrebami.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-09-01
wiska- pierwszy raz robiłam z otrębami- są super. Delikatne , nie ma problemu z tym , że wyjdą za twarde jak to czasem bywa z tymi z mąką ( bo przecież czasem ser jest za wilgotny i ciągnie za dużo mąki). A tu otręby zawsze się ugotują na miękko czy jest ich więcej czy mniej ( smaku nie mają to nie wp ływają na smak klusek).No i są zdrowe .
bunia 2013-09-06
coma - cieszę się . Nam też smakują takie z otrębami. Moim zdaniem są delikatniejsze niż z mąką.