Wykorzystałam wywar z gotowania białej kiełbasy na II Danie .Zawsze kupuję dodatkową białą kiełbasę i dodaje ją w różnej formie do zupy ( pulpety, plasterki ).A dodatek otrębów do masy na pulpety to moim zdaniem dobry pomysł bo są delikatniejsze.
Jedyne co wymaga uwagi to by kilka dni wcześniej nastawić zakwas na żurek .Ja nastawiam raz w miesiącu i mam na 2 porcje ( spokojnie może odstać do 2 tygodni w lodówce)
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/10/zurek-na-zakwasie-z-pulpetami-z-biaej.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-10-02
polo --- u mnie wszyscy lubią - stawiam zakwas raz w miesiącu i jak się ukisi to mam na 2 porcje . Jedmą po 4 dniach , a drugi stoi w lodówce jeszcze 10-14 dni i jest drugi żurek. Czasem na gęsto- czasem tylko do popicia .
watroba 2013-10-02
bardzo lubię różnego rodzaju zupy , ale ten żurek muszę nastawić ... pozdrawiam ... ps. żurawina zrobiona według Twojego przepisu , wyszła pyszna , dziękuję ....