Chyba nie ma osoby która by nie lubiła pierogów ( znam co prawda takich , którzy nie lubią ich lepić- ale już przeciw jedzeniu nic nie maja ).Fascynują mnie farsze z którymi robi się pierogi. Jest ich tyle odmian , że w zasadzie jeśli mamy w domu mąkę to nie ma opcji żebyśmy czegoś nie mogli wymyślić .
A , że ja uwielbiam wyzwania postanowiłam przeprowadzić eksperyment i użyć fasolki konserwowej w sosie pomidorowym ( fasolki na farsz - sos na sos ). Żeby udowodnić , że można przygotować super obiad bez specjalnego wysiłku i kosztów.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/10/pierogi-z-farszem-fasolowym-i.html
dodane na fotoforum:
krycha2 2013-10-22
Dzisiaj obgotowałam fasolkę i jutro będą pierogi...sos zrobie sama....myślę,że bedą smakowały...
bunia 2013-10-22
Będą - na pewno. Ja robię jeszcze fasolowo-mięsne okraszone skwarkami. Wcale nie musi być sos . Ważne żeby farsz dobrze doprawić.
izolek 2013-10-22
Wersja bez sosu (nie przepadam za nimi) jest ciekawa a zamiast skwareczków duszona cebulka i już mam następną wersję pierogów!!!