Bardzo cieszy mnie pojawienie się na rynku różnorakich warzyw .Ostatnio kupiłam fioletowe ziemniaki zwane czasem chińska truflą.
O fioletowych ziemniakach trochę informacji jest TU
Ponieważ ,,zgarnęłam\" ze sklepu resztkę tzn. maluszki i mało - wiele z nich nie wymyślę . Zrobię po prostu przyciągające oko zabawne puree.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/fioletowe-puree.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-11-17
Identycznie - tylko kolorek ,, zjadliwy,, . Tak sobie pomyślałam , że można by jeszcze puree z patata ( pomarańczowy - ,, słodki,, ziemniak) między warstwy włożyć.
lila08 2013-11-17
były czasy ,że sadziliśmy i mieliśmy swoje ale z upływem lat wyrodziły się ,po prostu zostały zapylone przez białe,jednego roku nawet mieliśmy łaciate ,też ładnie wyglądały...
bunia 2013-11-18
Tomeksc- co kto lubi :) . Ja tam denaturat do kochera raczej używam , a ziemniaków jako zakąski nie sosuję :).Wolę widzieć w fiolecie fiołki niż denaturat.