Ogórkowe tagliatelle w anyżkowym dresingu

Ogórkowe tagliatelle w anyżkowym dresingu

Pomysł na układanie w ten sposób ogórka podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym w TV ( kompletnie nie pamiętam co to było bo program był w nocy , dotyczył dań z ryb i ogórek był tam przypadkiem). Spodobało mi się. Stwierdziłam, że można go ( pomysł) wykorzystać do innych potraw.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/ogorkowe-tagliatelle-w-anyzkowym.html

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2013-11-24

Faktycznie fajny pomysł.

watroba

watroba 2013-11-24

pięknie to wygląda i pewnie wyśmienicie smakuje , pozdrawiam ....

bunia

bunia 2013-11-24

wątroba- hi hi - to taki % ogórek , ale masz rację smakuje wybornie. Zaczęłam kiedyś eksperymenty z anyżówką i cytrynówką bo ja w zasadzie nie alkoholowa od dawna jestem a mam znajomego , który robi pyszną wytrawną nalewkę cytrynową i co roku dostaję pod choinke i na zajączka buteleczkę .Teraz jeszcze syn przywiózł mi ouzo w prezencie .I tak po woli zużywam. Nawet nie przypuszczałam, że ogórki którym nadano anyżowy smak mogą być takie pyszne.

babcia1

babcia1 2013-11-25

super pomysł ..

bea73

bea73 2013-11-25

dzień dobry! miłego dnia i całego nowego tygodnia!

dodaj komentarz

kolejne >