Pomysł na układanie w ten sposób ogórka podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym w TV ( kompletnie nie pamiętam co to było bo program był w nocy , dotyczył dań z ryb i ogórek był tam przypadkiem). Spodobało mi się. Stwierdziłam, że można go ( pomysł) wykorzystać do innych potraw.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/ogorkowe-tagliatelle-w-anyzkowym.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-11-24
wątroba- hi hi - to taki % ogórek , ale masz rację smakuje wybornie. Zaczęłam kiedyś eksperymenty z anyżówką i cytrynówką bo ja w zasadzie nie alkoholowa od dawna jestem a mam znajomego , który robi pyszną wytrawną nalewkę cytrynową i co roku dostaję pod choinke i na zajączka buteleczkę .Teraz jeszcze syn przywiózł mi ouzo w prezencie .I tak po woli zużywam. Nawet nie przypuszczałam, że ogórki którym nadano anyżowy smak mogą być takie pyszne.
babcia1 2013-11-25
super pomysł ..