U mnie tak już jest , że jak się czegoś uczepię to na całego. Jak spodobało mi się eksperymentowania z anyżem gwiaździstym i ouzo ( greckiej anyżówki) to już na całego. I co dziwne z reguły udaje mi się trafić :).Pomyślałam sobie , że ponieważ w kuchni greckiej aromat anyżowy nie jest niczym kontrowersyjnym , wręcz przeciwnie należy do kanonu smaków to coś w tym jest.
Gotowałam Anyżową pomidorową na rozgrzewkę na korpusie z kurczaka i chciałam ją podać z malutkimi pierożkami. Czemu więc farszu do tych pierożków też nie doprawić ouzo ?
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/anyzowe-pierozki.html
dodane na fotoforum:
jonna 2013-11-29
Witaj Buniu, u Ciebie kuchnia eksperymentalna na całego.....Pozdrawiam i życzę mnóstwo nowych pomysłów.....
bunia 2013-11-29
jonna- podobny efekt można uzyskać doprawiając farsz zmielonym zwykłym anyżkiem - będzie prościej , ale ja akurat ouzo miałam i mielony Bagian ( robiłam przyprawę do piernika)