Prosty sos. Delikatna ryba . Doskonale do siebie pasują . Chrzan nadaje charakteru potrawie , a jabłko łagodzi ostrość sosu. Okoń nilowy niezmiennie pozostaje pyszny.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/12/okon-nilowy-z-sosem-chrzanowo-jabkowym.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-12-06
anulkaz- to jest odmiana okonia , żyjaca w jeziorach Czad, Wiktorii oraz rzekach Kongo, Nil . Inaczej nazywa się go Lates nilowy. To bardzo duża ryba z rodziny okoniowatych. Do nas jest eksportowana ( mrożona).
Zobacz jak wygląda tu :
https://www.google.pl/search?q=oko%C5%84+nilowy&client=opera&hs=WGK&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IfehUqb-B6Wg4gT_5oHICA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1554&bih=695#facrc=_&imgdii=_&imgrc=6-HzpGKPVg4txM%3A%3BvqaidwTN5Rf8CM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.salmo.com.pl%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F01%252Fon45.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.salmo.com.pl%252Fokon-nilowy-lates-niloticus%252F%3B600%3B450
watroba 2013-12-06
wygląda pysznie , pozdrawiam , życzę miłego wieczoru mikołajkowego i dużo prezentów ....