Ciekawa jestem czy Wy też tak macie , że przypadkowy dodatek do jakiejś potrawy staje się na tyle ,, wpływowym\" , że żyje swoim życiem ? . U mnie stało się tak z farszem do kurczaka w którym przez przypadek zastosowałam pokruszone słone paluszki ( bo zabrakło mi bułki tartej).
Rodzina tak upodobała sobie ten farsz , że stał się ulubionym .
Czemu by więc nie zrobić z nim pieczeni świątecznej .
A jak Święta to muszą być korzenne przyprawy ( czytaj piernik)
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/12/swiateczna-pieczen-doprawiana-piernikiem.html
dodane na fotoforum:
anetka 2013-12-26
Bunia Kochana wstawiaj juz co by tu robic z Miesa np udek pieczonych duszonych by nie wyrzucac :D wiem ze masz na to swietne pomysly
grzes4 2013-12-26
Ale smakowita strona, aż mi ślinka poleciała
bunia 2013-12-26
anetka- a to mi dałaś zadanie :) - i co ja mam zrobić jak ja nie piekłam kurczaka na Święta ? . Udało mi się tyle zrobić, ze jeszcze na jutrzejszy obiad po plastrze karkówki i koniec- wszystko zjedzone .Tylko kapusty z grzybami zamroziłam , ale to w poniedziałek przed Wigilią na świeżo ( zostawiłam tylko porcję na Wigilię ).
korter5 2013-12-27
┊ ┊ ♥-- NIECH SIĘ SNUJE KOLĘDA
┊ ♥- I GAŁĄZKI ŚWIERKOWE
♥ - NIECH PACHNĄ NA ZDROWIE - pozdrawiam cieplutko:)
bunia 2013-12-29
ala59-- z reguły gotuję po prostu z tego co mam pod ręką , żadko specjalnie planuję całość