Jedna z najprostszych metod przygotowania mięsa w całości jaką znam . Nie trzeba mięsa wiele pilnować. Mięso jest miękkie i soczyste .Dodatkowo mamy pyszny sos . W zasadzie nie wiem czy powinnam pisać o pieczeniu czy raczej o duszeniu mięsa .Piekę ( duszę ) zawsze większy kawałek po to by mieć część na gorąco na obiad , a reszta zostaje do podawania na zimno. Zależnie od fantazji zmieniam dodatki , ale z gruszkami nadzianymi żurawiną i chrzanem chyba mi najbardziej odpowiada.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/12/karkowka-obozona-gruszkami-z-chrzanem-i.html
dodane na fotoforum:
pola6 2013-12-29
Wspaniały obiadek.
Pozdrawiam w ostatnią niedzielę roku.U mnie siąpi deszcz, ale jest wyjątkowo ciepło jak na koniec grudnia.
babcia1 2013-12-30
Nowy Roczek ku Nam zmierza,
poprzez morza , góry , lasy
oby Przyniósł Dużo Zdrowia
i w Budżecie Więcej Kasy.
Żeby Szczęście przy Nas Trwało
tako w Pracy jak i w Domu,
Miłość Niechby Rozkwitała
i nie Brakło Nic Nikomu
Bardzo dużo Miłości,
Mało w Życiu Trudności,
Dużo Bąbelków w Szampanie,
Kogoś Kto Zrobi Śniadanie,
a na Każdym Kroku
Szczęścia w Nowym Roku.
Życzę Ci Wszystkiego Najlepszego
Żeby w tym Pięknym Dniu
Spełniły się Twoje Marzenia,,
a Nowy Rok Przywitaj z Uśmiechem
na twarzy Zostawiając-
Wszystkie Złe Chwile za Sobą.
Życzę Ci Zabawy do Białego Rana,
Najlepszych Piosenek,
Pysznego Szampana!
Choć nie Jestem z Tobą w Noworoczną Noc,
pamiętaj Też o Mnie-
przez Następny Rok.