Wykorzystuję gotowanie na Wigilię i przygotowuję cały gar kapusty z grzybami. Od razu 3/4 jej mrożę podzieloną na porcje. Potem wykorzystuję podając np. do pieczonych mięs, kluch na parze, robiąc łazanki z kapustą czy wszelkiego rodzaju ,, bigosy,,. Specjalnie nazwę bigosy biorę w cudzysłów bo raczej prawdziwymi bigosami one nie są ( wg mnie bigos musi mieć odpowiednio urozmaiconą wkładkę z różnych rodzajów mięsiwa).Bardziej pasowała by to tych potraw nazwa kapusta z... .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/drugie-zycie-kapusty-z-grzybami.html
dodane na fotoforum:
pola6 2014-01-16
Ja też zamroziłam kapustę wigilijną i teraz ją wykorzystuję.
Pozdrawiam cieplutko...
i życzę miłego wieczoru.;)
bunia 2014-01-16
izolek- a jak myślisz po co ja trzymam zapas ? Jak by się dało kurierem podsyłać to bym bankructwo ogłosiła bo by mi kazały gotować 10 kg gar ( do tego pierogi i uszka) i wysyłać do Anglii.