Z gotowanym kurczakiem z rosołu jest lekki problem. Jak ktoś tak jak ja bazuje w kuchni na wywarach drobiowych to w którymś momencie zaczyna ,, warczeć\" na gotowanego kurczaka. No bo ileż można jeść potrawkę, kurczaka w sosie koperkowym , czy obsmażonego w panierce ? Oczywiście przesadzam -robię jeszcze wiele innych dań z takiego gotowanego drobiu , ale każdy nowy pomysł jest mile widziany. Poeksperymentowałam z imbirowo-cytrusowym smakiem ( taka prawie tajszczyzna z naciskiem na prawie ).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/gotowane-paki-kurczaka-opieczone-z.html
dodane na fotoforum:
sheriad 2014-04-30
Ja tutaj czegoś nie rozumiem, gotujesz takie pyszności i nie ma komentarzy?? W ogóle to zauważyłam, że jak ktoś robi coś dobrego to ludzie z zawiści nie piszą nic. Masz ciekawą i gustowną galerię, no i na prawdę smacznie gotujesz, a na dodatek z pomysłem! :))