Pewnie dla wielu osób ta metoda gotowania ziemniaków jest doskonale znana. Ale pewnie są też tacy , którzy o niej nie słyszeli - tym ją polecam. bo kto nie lubi młodych ziemniaczków z koperkiem ? Chyba zgodzimy się, że można je w sezonie jadać same ( tylko jeszcze zsiadłe mleko do tego). No ale co jak już skończyło się lato, za oknem szaruga , a ziemniaki w sklepie albo stare albo importowane ? Od lat ,,uszlachetniam ,, smak ziemniaków ( nawet tych młodych) .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/02/ziemniaki-podwojnie-koperkowe-z-masem.html
dodane na fotoforum:
izolek 2014-02-20
...takie świeżo wykopane w Babcinym ogródku, oskrobane i tylko te malutkie, polane masłem i posypane koperkiem też z ogródka...
Proszę mnie nie budzić!!!