Gotowany kurczak z zupy to dla mnie lekki problem . Ponieważ ostatnio ze względu na dietę Mamy ( a i chyba swój smak) zdecydowanie wolę wywary drobiowo warzywne jako podstawy wszelkich zup. A , że nie przepadam za mięsem w zupie to mam problem. Zupa ugotowana , a warzywa i mięso na którym wywar ugotowałam zostają. Przerabiam go na farsze , sałatki . Z mięsa robię potrawki , panieruję i obsmażam, wkładam w różne sosy.
Jednym z takich pomysłów jest nadanie całości dania koloru i smaku brzoskwiniowo- cytrynowo- pieprzowego.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/03/kurczak-gotowany-z-brzoskwiniami-i.html
dodane na fotoforum:
wiska 2014-03-22
Jeszcze nie miałam okazji jeść mięsa z owocami,muszę spróbować któregoś dnia, myślę że będzie mi smakować...miłego weekendu życzę:)
aja74 2014-03-22
wygląda przepysznie!!! chyba czas popełnić takie cudo:)) pozdrawiam serdecznie Buniu:))
bunia 2014-03-22
wiska i aja74 polecam- uwieżcie mi , ze mięso z owocami wcale nie musi być słodkie - w połączeniu z pikantnymi przyprawami uzyskuje się specyficzny smak . A taki zwykły kurczak na którym ugotowało się zupę moze ,, robić ,, za ekskluzywną potrawę.