Pomysł z jakiegoś programu kulinarnego ( chyba Mistrzowie kuchni). Tyle , że tam były to gołąbki w kapuście włoskiej , z kaszy z mięsem i chyba robione w piekarniku . Ale w sumie chodziło o to by zrobić dodatek do mięs z sosem , a ponadto wykorzystać wierzchnie liście młodej kapusty ( zresztą chyba nie tylko).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/04/jarskie-goabki-robione-na-parze-z-sosem.html
dodane na fotoforum:
bunia 2014-04-08
Bo przepis jest na gołąbki :) ale nie ma zakazu jadania go z mięskiem :) .
A tak na poważnie to miałam upieczone 2 pałeczki z kurczaka z odrobiną tłuszczyku i liście zdjęte z kapusty z której miałam robić jarzynkę więc zrobiłam takie 4 gołąbki na próbę zamias ugotować ryż do kurczaka. Na przyszłość będę robić same gołąbki z sosem ( różnymi) - mięsko zupełnie nie jest im potrzebne.