Gotowałam kapustę na jarzynkę do obiadu i jednocześnie rozgotowywałam trochę rabarbaru na chetney. I tak jakoś wyszło , że dodałam trochę tego kwaśnego ( jeszcze nic do niego nie dodawałam) rabarbaru do kapusty by ją zakwasić. Moim zdaniem super jarzynka - naturalny kwas z rabarbaru i koperek i kapusta jest doprawiona tak jak trzeba.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/05/moda-kapusta-zakwaszana-rabarbarem.html
dodane na fotoforum:
babcia1 2014-05-06
o rany już bym ją jadła ..ale dałaś mi pomysł ja zawsze zakwaszałam albo kwaśnym jabłkiem albo sokiem z cytryny czy kwaskiem ..a tu proszę rabarbar mniam ...Dzięki Ci Dobra Kobieto CMOK
bunia 2014-05-06
proszę bardzo dobra kobieto :) - ,, wiącha" rabarbaru pałęta sie po kuchni i włazi mi w ręce . Przewiduję wsadzanie go do wszystkiego :) .Przydało by się zrobić trochę wszelkiego rodzaju chetney bo bardzo lubię a z rabarbarem fajne wychodzą .I chciałam zamrozić trochę bo pasował by mi kompocik rabarbarowy w zimie.
aziu1 2014-05-10
zioła u Ciebie, widzę że lubisz. Czy znasz stronę "Ogrody ziołowe? wybór cudowny, korzystam i jestem zachwycona