Pomysł z panierowanym jajkiem podpatrzyłam na niemieckim blogu przy kremowej zupie szpinakowej (Spinatrahmsuppemit gebackenem Ei na stronie Essen &Trinke ).Tam co prawda chodziło o jajka gotowane w skorupkach i potem po panierowaniu smażone w głębokim tłuszczu , a zupa gotowana była ze szpinaku , ziemniaków i szalotki z imbirem. Ale co to w końcu za różnica - ważny był pomysł na podanie jajka na twardo w panierce.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/06/szczawiowa-z-panierowanym-jajkiem.html
dodane na fotoforum:
mocarz 2014-06-01
Bardzo ale to bardzo lubie i cenię Twoje pomysly lecz ten zapewne jest i pyszny lecz wygląda..."słabo" :-) taki "bajzel" może przez ten surowy koperek? Sam nie wiem .
jak znam życie to zaraz go zmodyfikujesz i będzie wspaniale:-)
Pozdrawiam
anetka 2014-06-01
oj Bomba jajka robie nastepnym razem do obiadku z ziemniaczkami i mysle ze dodam sos chrzanowy lub koperkowy super pomysl
mocarz 2014-06-01
Heheh no dobrze dobrze :-)
Ja nie mówię że koper jest zły :♧ mnie sie tylko jakos tak nie spodobaĺ na tym zdjęciu:-)
Swoją drogą jak dawałem dużo kopru dzieciakom to noe nadążałem pieluch zmieniać hihihi
bunia 2014-06-01
Ale to chyba myślisz o koperku włoskim do picia ( też dawałam napar ) - zielonego nie dawałam.A ten zielony zużywam ,,tonami" - na zimę mrożę 10 dużych pęczków i to mi mało . Sypię garściami do zup jarzynowych , robię zupe koperkową , sos koperkowy, dodaje do farszy , past do chleba , jajek faszerowanych. Chyba tylo tymianek świeży jeszcze tak lubię , no i rozmaryn do mięs .
A co do zdjęcia - mnie się taki ,, bałagan " na talerzu podoba - specjalnie sypię po zupie zieleniną przed podaniem :)
betaww 2014-06-01
Koperek uwielbiam...i też jadam w dużych ilosciach...podziwiam CIe tylko za to ,ze Ci sie tak chce wymyślać........
bunia 2014-06-01
bea73 - to nie specjalnie :) . Po prostu niektóre rzeczy gotuję od lat a teraz po prostu pokazuję w formie zdjęć bo przedtem był zapisane w zeszycie . A inne same wychodzą bo albo coś jest w domu i trzeba coś z tym zrobić , albo robię coś i okazuje się , że zabrakło stałego składnika i trzeba to czymś zastąpić.
mocarz 2014-06-02
Co by nie mówić Buniowa kuchnia jest THE BEST !
okron63 2014-06-03
Uwielbiam szczawiową...