Schab z ,, perłami,,

Schab z ,, perłami,,

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Schab z ,, perłami „:

Schab na sposób chiński z owocami liczi. Proste danie . Jak zwykle w potrawach chińskich liczy się nie tylko smak , ale i wygląd . Owoce liczi pięknie prezentują się na talerzu.
Czas :40 minut

Składniki : 30 dag schabu bez kości
1 puszka liczi w syropie
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżeczka mielonego pieprzu
4 łyżki oleju sezamowego
przyprawa 5 smaków
2 łyżki pokrojonego w paski bambusa z puszki
1 marchew ( wykrojona w kulki i ugotowana )
1 łyżka mleka kokosowego
1 szklanka wody
½ szklanki syropu od liczi

Schab pokroić w paseczki .Natrzeć sosem sojowym zmieszanym z 1 łyżką oleju. Zostawić na 10 minut . Rozgrzać w woku olej i smażyć na rumiano schab . Zalać wodą i syropem od liczi i dusić 30 minut. Doprawić przyprawą 5 smaków . Wrzucić bambus , liczi , marchew .Dusić 10 minut. Dodać mleko kokosowe .

dodane na fotoforum:

milka65

milka65 2011-01-26

Motylek ładnie się komponuje

dodaj komentarz

kolejne >