Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php
Ryż na mleku z cynamonem i brzoskwinią :
Ulubiony deser dzieci i nie tylko.
Czas : 30 minut
Składniki :
5 dag ryżu
mleko ( trzy razy tyle objętościowo co ryżu
cukier
cynamon
kwaśna śmietana
½ dużej brzoskwini
Ryż ugotować na gęsto na mleku. Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Podawać ryż obłożony kostkami brzoskwini z cukrem , cynamonem i śmietaną .( w ilościach takich jak kto lubi ). Można podawać na ciepło lub zimno.
dodane na fotoforum:
pamela5 2008-08-31
Przepięknie to wszystko podajesz:-))) Już sam widok sprawia, że czuje się głód:-))
pamela5 2008-08-31
Muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się podoba dekoracja z nasturcji. Sama kiedyś tak dekorowałam. Nasturcja jest zdrowa i nadaje się na sałatki..nie tylko do dekoracji. Kiedyś robiłam i jadłam sałatki z dodatkiem kwiatów nasturcji:-))Przepięknie się komponuje na Twoim zdjęciu na na biało zielonym tle:-)))
tusinka1 2008-08-31
Dziękuje za wierszyk.... Nie znalam go..... Pozdrawiam...
bunia 2008-08-31
pamela512 - dzięki za komplement. Ja w sezonie często robię sałatkę z kwiatami nasturcji ( zaraz poszukam i wstawię ). A jak się pojawiają nasiona to robię w solance takie ,, fałszywe kapary ,, . Pozdrawiam