Ryż na mleku z cynamonem i brzoskwinią

Ryż na mleku z cynamonem i brzoskwinią

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Ryż na mleku z cynamonem i brzoskwinią :
Ulubiony deser dzieci i nie tylko.
Czas : 30 minut

Składniki :
5 dag ryżu
mleko ( trzy razy tyle objętościowo co ryżu
cukier
cynamon
kwaśna śmietana
½ dużej brzoskwini

Ryż ugotować na gęsto na mleku. Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Podawać ryż obłożony kostkami brzoskwini z cukrem , cynamonem i śmietaną .( w ilościach takich jak kto lubi ). Można podawać na ciepło lub zimno.

dodane na fotoforum:

pamela5

pamela5 2008-08-31

Przepięknie to wszystko podajesz:-))) Już sam widok sprawia, że czuje się głód:-))

pamela5

pamela5 2008-08-31

Muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się podoba dekoracja z nasturcji. Sama kiedyś tak dekorowałam. Nasturcja jest zdrowa i nadaje się na sałatki..nie tylko do dekoracji. Kiedyś robiłam i jadłam sałatki z dodatkiem kwiatów nasturcji:-))Przepięknie się komponuje na Twoim zdjęciu na na biało zielonym tle:-)))

tusinka1

tusinka1 2008-08-31

Dziękuje za wierszyk.... Nie znalam go..... Pozdrawiam...

bunia

bunia 2008-08-31

pamela512 - dzięki za komplement. Ja w sezonie często robię sałatkę z kwiatami nasturcji ( zaraz poszukam i wstawię ). A jak się pojawiają nasiona to robię w solance takie ,, fałszywe kapary ,, . Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >