Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php
Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny .
Czas : 1 godzina 15 minut
Składniki :
1 mrożone ciasto francuskie
½ kg kapusty z grzybami
1 żółtko
Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.
Można robić kulebiak w kształcie rulonu .
Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas
dodane na fotoforum:
azan04 2008-08-31
witaj ....zgłodniałam przez Ciebie ...;-)) pozdrawiam serdecznie ....