Jabłko wspaniale komponuje się nie tylko z mięsem , drobiem , kaszanką czy wątróbką. Dodane do delikatnych ryb nadaje im niespotykanego smaku.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/08/stek-z-rekina-z-jabkiem.html
dodane na fotoforum:
wiska 2014-08-08
Ciekawe, nie przypuszczałam, że ryby można jeść z jabłkami...super to wygląda:)...pozdrawiam!
saline 2014-08-10
kilka dni temu bylam w Ustce jadlam rekina , ale bez dodatkow poniewaz ciekawa bylam jak smakuje to miesko, bylo (jak dla mnie)wysmienite pozdrawiam
izolek 2014-08-11
Co zrobić, żeby w czasie smażenia nie miało przykrego zapachu?
Cytryna i przyprawy nie pomagają. Po usmażeniu jest pyszny!
bunia 2014-08-12
izolek - a na jakim tłuszczu smażysz ? Ja używam tylko tego z pestek winogron, masła lub oleju kokosowego - nigdy mi ryba nie śmierdzi. Rekina nawet nie zawsze marynuję w cytrynie , inne ryby zalewam szczerze sokiem z cytryny , potem dobrze osuszam i dopiero smażę.
izolek 2014-08-12
Smażę na klarowanym maśle bo bardzo lubię jego smak i zapach.
Spróbuję z olejem. Wszystkie ryby traktuję sokiem z cytryny a te o intensywnym zapachu moczę w mleku. Spróbuję rekina też w nim pomoczyć.
Dzięki.