Zwykłe sznycle mogą wiele zyskać jeśli podamy je gorące z dodatkiem masła smakowego. Do tej pory robiłam do sznycli z reguły masło czosnkowe, cytrynowe, pomarańczowe lub ziołowe. Dziś postawiłam na eksperyment - użyłam jabłka ( przepis - Masło jabłkowe https://www.garnek.pl/bunia/28281786/maslo-jablkowe ). Moim zdaniem eksperyment zupełnie udany- masło jabłkowe wchodzi na stałe do domowego menu.
Masło jabłkowe
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/08/sznycel-drobiowy-z-masem-jabkowym.html
dodane na fotoforum:
izolek 2014-08-12
To fakt; dodaję jabłka a nie pomyślałam o maśle jabłkowym - super pomysł.
To bardzo wygodne mieć z zamrażarce różne masła; czosnkowe, kurkowe, miętowe, koperkowe itp. a teraz jeszcze jabłkowe.
Dzięki.