Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/08/pierogi-miesno-marchewkowe-z-kminkiem.html
dodane na fotoforum:
myszka2 2014-08-24
Pierogi przepyszne...wyglądają smakowicie:))
Miłej niedzieli, przyjemnego wypoczynku życzę:)
Pozdrawiam serdecznie
saline 2014-08-30
jadłam tylko pierogi z kapucha i grzybam oraz ruskie bo bardzo je lubie , jednak postanowiłam skorzystac z Twojego przepisu ....... sa wysmienite dziekuje;-))) pozdrawiam
bunia 2014-08-30
saline- u mnie pierogów to jak policzyłam mam chyba 66 przepisów i różnych farszy ( z warzywami , fasolą, kapustą, mięsem , owocami , serami , ziemniakami ).