Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona)

Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona)

To znaczy na zrumienionych warzywach z włoszczyzny. Od lat tak robię bo przekonałam się, że wydobycie naturalnych cukrów ( karmelu) z opieczonych na suchej patelni warzyw nadaje wywarom fantastycznego aromatu. Dziś dodałam dodatkowo do wywaru kawałek białej kapusty tak jak to robiła moja Babcia , a jakoś potem nie wiem czemu przestałam ja dokładać. Pomidorówka będzie posiłkiem jednodaniowym ( z makaronem, kawałkami marchewki i indyczą wkładką )- dawno już takiej nie gotowałam.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/09/pomidorowa-na-indyczej-szyjce-rumieniona.html

dodane na fotoforum:

bea73

bea73 2014-09-12

miłego wieczorku, dobrej nocki i super weekendu...

saline

saline 2014-09-12

uwielbiam pomidorowke ,,,,pozdrawiam serdecznie

krystin

krystin 2014-09-12

Pyszna i treściwa.Dobrej nocy życzę :)

lisek52

lisek52 2014-09-12

Pomidorówka to królowa zup....pozdrawiam))

jonna

jonna 2014-09-18

Takie bogactwo potraw, a ja pokutuję na diecie, warzywno-owocowej.....

choco13

choco13 2014-10-27

Alez piekna ta galeria,zawsze chetnie tu wracam,moje lekarstwo na smutne dni ...pozdrawiam:-)

dodaj komentarz

kolejne >