Wszelkiego rodzaju kasze gotuję obsmażając je wcześniej na maśle( lub tłuszczu wytopionym z boczku ) , a potem prużąc w bulionie lub wywarze warzywnym . Żeby polepszyć smak kaszy dodaję czasem do niej zioła, gotowane grzyby suszone, podsmażone pieczarki lub skwarki.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/koperkowa-kasza-jeczmienna.html
dodane na fotoforum:
krystin 2014-10-01
Ponoć kasze są najzdrowsze...ja lubię jaglaną i białą gryczaną tą nie paloną zrobioną w podobny sposób.Pozdrawiam :)
wandy 2014-10-02
moja mama ma zachcianki a ostatnio wymyslila ze ma smaczka na groch z kapucha...kule na mole!!! czy na starosc ja tez taka bede? ....wiem ze nalezy jej sie szacunek i milosc wiec pichce i pichce podgladajac Ciebie ...hi hi hi hi......ale co jeszcze jej wpadnie do glowy?
Pozdrawiam Cie "buniu" z calego serca :) Wanda