W sezonie mrożę zawsze kilka pęczków botwinki do wykorzystania jesienią, zimą czy wczesną wiosną. Gotuję ją wtedy trochę jak barszcz tzn. na bulionie z ziemniakami .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/niby-botwinka-z-mrozonki.html
dodane na fotoforum:
babcia1 2014-10-04
a ja botwinkę robię w słoiki ..i też mam zimą jak świeże
steve62 2014-10-04
KURCZE, WŁAŚCIWIE ZAPOMNIAŁEM, ŻE JEST TAKA ZUPKA.
A PRZECIEŻ JEST PYSZNA A DODATKOWO JAK TU WSPANIALE WYGLĄDA...
wiska 2014-10-05
Lubię zupy w kolorze czerwonym...w przeciwieństwie do mojego wnuka:)...DOBREJ NOCY!
tomwi 2014-10-14
Wlasnie zjadlem sobie 1 talerz tej zupki + dwie dokladki ;) Wspanialy smak, prosta w przyrzadzeniu a smakuje przednie. Wogole dania Buni maja cos w sobie.