Tortelini z sosem neapolitańskim

Tortelini z sosem neapolitańskim

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Tortelini z sosem neapolitańskim:

Potrawa z kuchni włoskiej. Jeśli z gotowych pierożków tortelini to bardzo szybka. Prosta. Syta. Smaczna.
Czas : 30 minut

Składniki :1 opakowanie pierożków Tortelini z mięsem
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
1 łyżka mąki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów
2 łyżki oregano ( suszone, lub usiekane świeże )
2 łyżki utartego parmezanu

Tortelini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić , trzymać w cieple .W garnuszku podgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek .Wsypać mąkę . Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy , pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową . Podgotować sos , mieszając by się nie przypalił . Pierożki Tortelini polać sosem , posypać świeżym oregano ( jeśli mamy ) i utartym parmezanem .

Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.

dodane na fotoforum:

monik

monik 2008-09-05

mniam,mniam!!!!!!!!!!!!!!ale pyszności widzę...)))

motyl81

motyl81 2008-09-05

Mnie juz brak slow.... wiedzialam, ze lubie jesc..ale po tych zdjeciach odkrylam w sobie obzarciucha :)

dodaj komentarz

kolejne >